De autobranche is morsdood. Leve de autobranche!

Veel van de verkooppunten binnen de autobranche ontlenen hun bestaansrecht aan historische marktaandelen. Of ze zijn simpelweg van vader op kind gegaan. Maar dezelfde retail ondernemingen staan midden in een wereld die onomkeerbaar verandert. Consumenten krijgen andere voorkeuren en technologische ontwikkelingen gaan snel. Bovendien dringt internet de informatiefunctie van winkels en showrooms steeds verder terug.

Daardoor is onherroepelijk sprake van overcapaciteit binnen de gehele branche. Hierdoor staat het rendement van veel ondernemers onder druk. Dat merkt u dagelijks. Het huidige business model staat dan ook ter discussie. Wij durven te stellen dat het business model aan het eind van haar levenscyclus is en min of meer ‘failliet’.

Dit roept voor de zittende ondernemers talloze vragen op. Welke kant wil ik op? Welke stappen moet ik zetten? Hoe ga ik mijn organisatie voorbereiden op alle ontwikkelingen? Kan ik groeien door een overname? Als ik morgen wil stoppen, wat is mijn onderneming dan waard? Zou ik moeten samengaan met mijn buurman? Hoe gaat dát dan in zijn werk?

De ondernemer heeft hoofdbrekens. Zal ik er een ander merk bijnemen? Kan ik ‘iets’ gaan doen met een universeel service concept? Welke bestemming kies ik voor mijn panden? Welke verbeteringen kan ik nog doorvoeren binnen mijn eigen onderneming? Wat is de toegevoegde waarde van een klantcontactcenter? Kortom, de huidige ondernemer krijgt te maken met veel moeilijke keuzes.

Bovitz helpt ondernemers met het vinden van oplossingen voor de langere termijn. Niet alleen is onze expertise uniek, we zijn onafhankelijk en daarmee objectief in ons oordeel en onze visie. We zijn eerlijk en transparant, ook als dat pijnlijk voor u is. Maar we laten u niet vallen, integendeel. De praktijk toont aan dat we steeds in staat zijn om samen met onze opdrachtgevers de route te vinden naar nieuwe kansen. Dat is waar we voor gaan: ondernemingen die ook morgen bestaansrecht hebben.

Wilt u meer weten over onze organisatie, onze diensten en de wijze waarop we u kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

De autobranche is morsdood. Leve de autobranche!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.